Учебна занималня

За деца от 1 до 4 клас.

Най-важно в началния курс на образование е децата да усъвършенстват писмената, говоримата реч  и смятането – все неща свързани с фината моторика. Кинестетичните импулси, отговарящи за координираните движения на пръстите са пряко свързани с вниманието, паметта, откриването на логически връзки, мисленето и свързаната реч.

Ако детето среща затруднение при рисуване по контур, прерисуване по образец, развързване на възли, оцветяване и изрязване с ножичка, то най-вероятно ще има затруднения и при изписването на букви в училище. А децата в днешно време имат много за писане. В следствие на това се появява преждевременно умора, загуба на интерес и често детето не може да довърши започнатата задача. Резултатът е негативно отношение към ученето, тревожност, липса на внимание по време на заниманията в училище и накрая отказ от училищните задължения.

Ние в занималня Хакуна Матата обръщаме специално внимание именно на тези умения при децата, защото степента на развитие на фината моторика е показател за интелектуалната пригоденост на детето за училище. Всеки ден отделяме 20 до 30 минути за занимания, които стимулират фината моторика.  По този начин, без да е натоварващо за децата, се повишават училищните резултати.

Занимания и дейности:

  • Подготовка на домашната работа и затвърждаване на учебния материал  – в малка група до 8 деца, обучавани от педагози, със специалност Иновации в образованието.
  • Развиване на фина моторика – работа с пластилин, моделиране с клечки, плетене на плитки, конструиране с Лего, оригами, връзване и развързване на възли, низане на мъниста, редене на мозайка.
  • Занимания по интереси от предлаганите в програмата – рисуване, аеробика, информационни технологии, компютърна анимация, музикални занимания.
  • Свободна игра на закрито с конструктори, кукли, настолни игри.
  • Грижа за цветна и зеленчукова градинка, в пролетно-летния  сезон.
  • Ежедневна физическа активност в Морската градина.
  • Грижа за пространството – подреждане на помещенията преди тръгване.

Всички занимания са включени в цената на занималнята. Това дава възможност, след приключване с домашните,  децата да се включват без ограничения в различните дейности, да експериментират и трупат различни опитности, както и да променят своите предпочитания за прекарване на времето.

Хранене:

Храненето е в зависимост от предпочитанията на семейството. Децата могат да си носят домашна храна, или да изберат обяд и закуска (сутрешна или следобедна) от предложено от нас меню, с възможност и за вегетарианци. Тъй като е по избор, храната НЕ е включена в цената за занималня и се заплаща отделно.

Придружаване от и до училище:

За учебната година , осигуряваме придружител на детето от и до следните учебни заведения, които се намират на пешеходно разстояние :
ОУ “ Кирил и Методий”, ОУ “Васил Друмев”, НУИ “Добри Христов”, VII СУ “Найден Геров” и ОУ “Климент Охридски”.

За останалите училища можем да осигурим транспорт срещу допълнително заплащане.

Работно време на занималня "Хакуна Матата":

Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 часа.

Цени:

Дневна такса (полудневно посещение) – 16 лв.

Месечна такса (полудневно посещение) – 280 лв.

Почасово посещение – 4 лв. / час.

Цената  включва всички предлагани занимания от програмата, разходки в морската градина, материали, придружител от и до училище.

Храната (обяд и закуска) – 5 лв. / ден.

Информация относно свободни места, записвания и организация на дейността, може да получите на:
тел. 0886 238 101 Таня Здравкова
тел. 0896 639 533 Вероника Фурнаджиева

ПОЩЕНСКИ АДРЕС

Варна,
бул. „Княз Борис I-ви“ 89

ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА

088 62 38 101

0896 639 533

© 2019 – Занималня
„Хакуна Матата“ – Варна.